Checklijst Talenschool

Hieronder hebben we een kwaliteit-checklist opgenomen, die u als individuele student of als bedrijfsmanager op een talenschool kunt toepassen.
 • Methodologie
  Wordt er een moderne communicatieve benadering toegepast die het praktisch gebruik van de taal voor alle niveaus benadrukt, van beginner tot gevorderd?
 • Lesmateriaal
  Wat voor lesmateriaal wordt er gebruikt? Gepubliceerd of eigen materiaal of, bij voorkeur, een combinatie hiervan. Middels een combinatie kan het voor u meest geschikte materiaal worden samengesteld om aan uw specifieke eisen te voldoen.
 • Communicatiemiddelen
  Wordt er gebruik gemaakt van additionele communicatiemiddelen, zoals geluid- en videoapparatuur en computers? Deze middelen zijn belangrijk om de cursus te versterken en extra variŽteit en interesse toe te voegen.
 • Professionaliteit
  Welke ervaring en/of kwalificaties hebben de leraren? Het belangrijkste criterium is of het leraren zijn die vloeiend Spaans spreken. Het verdient de voorkeur als zij een graad hebben in moderne talen, een leraren-kwalificatie bezitten en een geschikte loopbaan reputatie hebben bij talenscholen.
  Geen enkele leraar kan effectief zijn zonder een juiste opleiding en ervaring. Wees bedacht op zinnen als 'wij hebben alleen leraren uit het land zelf', waarbij ongekwalificeerde en onervaren studenten van de universiteit bestempeld worden als taal-onderwijzers. Het feit dat iemand een taal vloeiend spreekt, wil niet zeggen dat die persoon ook een goede leraar is.
 • Kwaliteitscontrole
  Vraag de school naar de manier waarop de leraren worden geŽvalueerd en verder ontwikkeld en hoe de feedback van de klanten wordt behandeld.
 • Leraren
  Hoe lang zitten de leraren al in het vak? Maken ze deel uit van een goed bekend staande onderwijs organisatie of ander professioneel instituut? Het feit dat de school bekend is zegt nog niet alles over ze. VerifiŽer bij de locale Kamer van Koophandel, of bij een organisatie met een eigen talencursus programma. U kunt ook de school om referenties vragen.
 • Faciliteiten
  Veel talenscholen in ontwikkelingslanden bevinden zich in tot school omgebouwde huizen en zijn mager uitgerust voor een groot aantal studenten. Ook is vaak de kwaliteit van het onderkomen zelf beneden een acceptabele maat. Een school in een rustige buurt, met ruime, goed geventileerde lokalen waar veel zonlicht binnen treedt, hoeft u niet zomaar te verwachten! Controleer of de school onlangs heeft ver- of aangebouwd. Een dergelijke investering geeft aan dat de school ook plannen op lange-termijn heeft en verkleint de kans dat u met een ťťn-dags-vlieg te maken heeft.
 • Cursus resultaten
  Hoe wordt de voortgang van de studenten vastgesteld? Wordt deze getoetst aan een nationaal erkende kwalificatie standaard?
 • Bekwaamheid
  Heeft u enig idee van de bekwaamheid van de organisatie? Klinken ze professioneel en markt-georiŽnteerd, zonder je te verblinden met populaire en opzwepende jargon? Hoe snel wordt er gereageerd op uw vragen?